Lebar de casa

de MotanLaOale in Mezel de casa, 7 Ian 2014 | 8956 vizualizari

 

Intodeauna m-am ferit de a face lebar din cauza ca trebuia tocat de mai multe ori si dura mult. Acum cu masina de tocat NAUMANN a fost o placere si a mers rapid!

 

INGREDIENTE

  • 1300g ficat de porc
  • 700g carne de porc
  • 300g slanina cruda de porc
  • 300g slanina afumata
  • 4 cepe
  • 2 linguri ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat
  • mate groase de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar de casa:

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet.

Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste.

Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20 minute in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin.

Se scoate si se lasa la racit.

Carnea si slanina cruda se pune la fiert in apa cu sare, piper boabe si foi dafin.

Cand este fiarta se lasa la racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Se lasa la racit cand este calita.

Ficatul, carnea, slanina fiarta si slanina afumata se taie fasii si se toaca cu masina de tocat NAUMANN cu sita mijlocie.

O data cu carnea se da prin masina si ceapa calita.

Se schimba cutitul mijlociu cu cel mai mic si se mai da prin masina o data toata compozitia. Cu masina de tocat NAUMANN a durat foarte putin.

Se presara sare si piper macinat dupa gust si se amesteca bine, bine.

Compozitia trebuie sa fie mai sarata si mai piperata putin.

Se scoate cutitul, se monteaza palnia si se traga matul pe ea.

Se umple matul cu ajutorul masinii, avand grije sa nu fie prea tare umplut ca sa nu se sparga la fiert.

Se leaga la capete si se pune la fiert in apa cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Dac nu sta in apa se pune o farfurioara deasupra lui.

Se fierbe 30-40 minute la foc mic fara sa clocoteasca.

Se scoate si se pune la racit si uscat, presat intre doua tocatoare de lemn.

Se poate pastra in frigider mai mult timp.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si 2-3 cuisoare pisate in compozitie.

2

Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lebar de casa 289023
retete culinare - Lebar de casa 289024
retete culinare - Lebar de casa 289025
retete culinare - Lebar de casa 289026
retete culinare - Lebar de casa 289027
retete culinare - Lebar de casa 289028
retete culinare - Lebar de casa 289029
retete culinare - Lebar de casa 289030
retete culinare - Lebar de casa 289031
retete culinare - Lebar de casa 289032
retete culinare - Lebar de casa 289033
retete culinare - Lebar de casa 289034
retete culinare - Lebar de casa 289035
retete culinare - Lebar de casa 289036
retete culinare - Lebar de casa 289037
retete culinare - Lebar de casa 289038
retete culinare - Lebar de casa 289039
retete culinare - Lebar de casa 289040
retete culinare - Lebar de casa 289041
retete culinare - Lebar de casa 289042

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

07.01.2014, 20:58

laura_n 1

09.01.2014, 09:28

vaai, Motanel! a iesit senzational! si mi-ai facut o pofta! bvoo pt toate cate ai facut

MotanLaOale 1

09.01.2014, 10:27

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D