Lebarvursti de casa

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 28724 vizualizari

 

Stiu, stiu....o sa-mi spuneti ca mai e timp pana la Craciun ! Dar m-am gandit ca e bine sa stie si incepatorii cu ce sa se aprovizioneze.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ficat de porc
  • 1 kg. carne de porc
  • 500 g. slanina
  • 3 cepe mari
  • sare, piper macinat, cuisoare
  • mate groase sau subtiri (dupa dorinta) de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebarvursti de casa:

Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi.

Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea, ficatul) prin masina de tocat impreuna cu ceapa care a fost calita. Intreaga compozitie se da de trei ori prin masina de tocat, ca sa iasa fina. Pentru fiecare kilogram de compozitie se adauga 20-25 g. sare, 3-5 g. piper, 2-3 cuisoare pisate.Se amesteca totul bine si se umplu matele, se leaga la capete, se pun la fiert la foc lent timp de 30-40 minute.Se scot cu strecuratoarea si se pun in alt vas cu apa rece, iar dupa ce se racesc se scot din apa si se pun la scurs.Acest preparat se pastreaza timp indelungat ,dar la rece.

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie mata netede si nu prea groase sau mate subtiri.

2

Se poate pune carne cu grasime, in lac de carne si grasime.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lebarvursti de casa 11186
retete culinare - Lebarvursti de casa 11187

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 09:12

foarte gustos

Geanina87 1

12.12.2013, 07:06

anca_78 1

26.01.2014, 19:21

apetisant!!!! ne aduce aminte de bunici! merita sa incercam sa gatim si noi fara e-uri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D