Legume "aburite" cu orez

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 9 Sep 2012 | 1339 vizualizari

 

Pentru ca n-aveam chef de bubuleala am apelat la aparatul de gatit cu aburi. In general duminica pentru mine inseamna o zi in care nu prea fac miscare.Si atunci caloriile trebuie sa fie pe masura. ;)

 

INGREDIENTE

  • Legume:
  • 10 rosii mititele
  • 5 cartofi maricei
  • 3 morcovi potriviti
  • 10 ardei diferit colorati
  • Pentru orez:
  • cca 200 gr. orez
  • ulei de masline
  • o lingurita de vegeta
  • cateva frunze de patrunjel tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume "aburite" cu orez:

Am spalat si curatat legumele, asezandu-le in ordinea fierberii in bolurile aparatului.

-la baza morcovii si cartofii

-ardeii

-rosiile

In bolul fara gauri am pus orezul spalat, l-am condimentat cu vegeta si am adaugat uleiul. Inainte de a porni aparatul, am turnat peste orez doua cani de apa clocotita.

Asta a fost tot. De restul s-a ocupat nenea aparat, in urmatoarea ora. :)

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

N-am folosit deloc sare la gatitul legumelor. In timpul servirii am apelat la putin sos pesto; e delicioasa combinatia cu cartofi si morcovi! ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume "aburite" cu orez 176794
retete culinare - Legume "aburite" cu orez 176795
retete culinare - Legume "aburite" cu orez 176796
retete culinare - Legume "aburite" cu orez 176797
retete culinare - Legume "aburite" cu orez 176798
retete culinare - Legume "aburite" cu orez 176799

COMENTARII (25)

Alinutza80 1

09.09.2012, 20:29

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:00

Sim0na 1

11.09.2012, 09:48

Inca n-am aparat d-asta.. dar trebuie achizitionat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21