Legume aromate la cuptor

de Oana in Pui, 31 Mai 2009 | 2335 vizualizari

 

O nebunie de mirosuri si arome, legume proaspete, de gradina, de mare senzatie! Miros de rozmarin si usturoi, mmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • cativa morcovi noi, cu codite
  • o mana mare de fasole galbena
  • un dovlecel
  • 3 capatani de usturoi verde, mai mari
  • 2 fire mari de rozmarin
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 4 pulpe de pui, optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume aromate la cuptor:

Legumele se pot prepara simple sau cu carne, fiecare cum doreste.


Cartofii se curata de coaja sub jet de apa rece, de preferinta sa fie mai mici. Morcovii se curata si se lasa putin din codita. Dovlecelul se spala si se taie rondele fara sa-i curatam coaja. Fasolea galbena se spala si se rup coditele. Seaseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza cu sare si piper si cu crengutele de cimbru si rozmarin.


Eu am pus deasupra pulpele de pui, condimentate cu sare si putina boia dulce.


Se pune in tava un pahar cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30 de minute.


Se scoate folia si se presara usturoiul maruntit la robot, doar partea alba din usturoiul verde, capatanile sa fie marisoare. Se mai lasa la cuptor inca 10 minute, sa se rumeneasca puiul.


Se poate servi cu smantana sau iaurt cu marar.


Nu va mai spun ce aroma era in bucatarie, de rozmarin si muuult usturoi!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume aromate la cuptor 3828
retete culinare - Legume aromate la cuptor 3829
retete culinare - Legume aromate la cuptor 3830
retete culinare - Legume aromate la cuptor 3831
retete culinare - Legume aromate la cuptor 3832

COMENTARII (3)

babi5 1

17.12.2014, 08:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27