Legume asortate umplute

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 24 Feb 2010 | 1577 vizualizari

 

Este o reteta excelenta pentru orice anotimp, personalo gatesc in mai multe variante si imi place de fiecare data . .

 

INGREDIENTE


  • 4 rosii mari rotunde,
  • 4 ardei mari,
  •  4 cepe mari,
  •  o lingura ulei de masline.
  • Pentru umplutura cu carne avem nevoie de:
  • 200 grame de carne tocata de porc sau vitel in functie de preferinte,
  • un ou,
  • 4 ciuperci champinion mari,
  • o ceapa,
  •  50 de grame de jambon sau kaiser
  • ,miezul de la o felie de paine,
  • 3 linguri de lapte ,
  • cimbru,
  • oregano,
  • sare,
  •  piper,
  •  o lingura ulei masline
  • Pentru umplutura cu branza avem nevoie de : o ceapa mica, 
  • 150 grame de branza de capra ( eu am pus telemea de capra)
  • 150 grame de telina,
  • un catel de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • o legatura de marar proaspat,
  • 2 linguri ulei masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume asortate umplute:

 Curatam  legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la  rosii de asemnea scoatem capacul si curatam semintele, pastrand capacul. Se pun in apa cu sare care clocoteste ceapa fara capac pentru 10-12 minute si ardeii fara capac pentru 8 minute, lasandu-le la foc mic timpul indicat. Se scot cu o paleta si se lasa la racit.

  Preparam umplutura cu carne, calind la foc mic  intr-o lingura de ulei de masline, ciupercile taiate cubulete mici cu ceapa taiata cubulete mici  pentru 5-8 minute. Adaugam apoi jambonul sau kaiserul taiat cubulete mici ( eu am pus kaiser de data asta ) si dupa cateva minute adaugam carnea, condimentam cu sare si piper si lasam vreo 10 minute la foc mic. Dupa aceea luam de pe foc si adaugam cand se raceste putin, miezul de la o felie de paine inmuiat in cele 3 linguri de lapte si un ou intreg, la sfarsit punem ierburile aromate  maruntite si amestecam pana la omogenizare.

  Umplutura de branza o pregatim intr-un bol unde amestecam branza data pe razatoare, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi taiat marunt, telina data pe razatoare. Condimentam cu sare si piper si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mararul tocat fin si amestecam bine .

  Umplem cu o lingurita legumele cu aceste compozitii, eu am umplut ardeii si ceapa cu compozitia de carne si rosiile cu compozitia de branza. Le asezam capacele si pe punem intr-un vas termorezistent , presaram peste ele putina sare si cele 2 linguri de ulei de masline si le dam la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pe treapta de jos a cuptorului.

  Se lasa la cuptor 30 de minute la 180 de grade si apoi inca 10 minute la 220 de grade sa se rumeneasca. Se mai pot  utiliza si dovleceii rotunzi pentru umplut dar eu nu am gasit de acesta data in piata, promit sa revin cu retete care sa contina si dovleceii si cu alte compozitii de umpluturi pentru ca se pot face multe combinatii de legume si carne.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume asortate umplute 19057
retete culinare - Legume asortate umplute 19059
retete culinare - Legume asortate umplute 19061
retete culinare - Legume asortate umplute 19062
retete culinare - Legume asortate umplute 19071

COMENTARII (6)

Sylvia 1

01.03.2010, 23:29

Multumesc pentru aprecieri.Eu sunt in vacanta in Romania acum si nu am prea bucatarit dar revin cu retete romanesti cat de curand .

silvi0ara 1

08.03.2010, 16:13

Ce bun,imi place si mie mult branza de capra.
Sa ai o vacanta frumoasa.

Sylvia 1

09.03.2010, 16:23

Multumesc, am vazut si in Romania la Kauflan cateva sortimente de branza de capra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25