Legume caramelizate la cuptor

de simona72 in Mancaruri de post, 20 Mar 2013 | 16110 vizualizari

 

Avind in vedere ca suntem in post, am incercat o reteta pe care o vazusem mai demult la tv , dar nu am avut prilejul sa o fac. Merge de minune asa simpla sau ca si garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi dulci
  • 2 sfecle rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari rosii
  • o capatina usturoi
  • patrunjel proaspat
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingura sirop de agave sau miere
  • zeama de la o jumatate lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume caramelizate la cuptor:

Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare, piper,cimbrul, siropul de agave sau mierea. Amestecam legumele si toate condimentele cu o lingura, iar la final punem si capatina de usturoi asa intreaga. Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade si le lasam sa se patrunda legumele cam 30 minute, eu am scos vasul din cuptor, le-am mai amestecam odata si le-am mai dat 10 minute.

Patrunjelul l-am tocat marunt, l-am pus intr-un bol, am mai adaugat putina sare, zeama de lamaie, o lingura de ulei masline, am strins bine de capatina de usturoi care s-a facut la cuptor, iar miezul l-am pus in bol peste celelalte. Le-am amestecat bine pe toate si le-am turnat peste legumele din vas. Le-am mai amestecat inca odata pe toate si gata mincarica.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

cartofii se pot inlocui cu dovleac de placinta

2

este o combinatie delicioasa, legume dulci usor acrisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume caramelizate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, cu ardei copti