Legume cu mozzarella la cuptor

de Cristi Roman in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 1953 vizualizari

 

Preparatul are la baza trei ingrediente principale: vinete, ciuperci, mozzarella. Si restul este important, insa doar completeaza fericit cele trei ingrediente vedeta. M-am tot gandit cum sa denumesc preparatul si pana la urma cred ca cel mai potrivit este “zgarie-nori vegetarian*”. (*In Irlanda, tara in care traiesc, mancarea vegetariana inseamna doar mancare fara carne, deci cu lactate permise si incluse.)

 

INGREDIENTE

  • doua vinete mari;
  • 8 ciuperci mari sau 12 medii de tip bureti;
  • doua bile de mozzarella;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • trei lingurite pesto verde;
  • condimente de tip cajun.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume cu mozzarella la cuptor:

Am feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie.

Am pus apoi la rumenit cateva minute feliile de vinete si ciupercile in tigaie de teflon, dar fara pic de ulei. Am avut grija doar sa se inmoaie un pic, nu sa devina foarte moi, fiindca urma procesul de gatire la cuptor.

Intre timp am preparat amestecul uleios cu care am uns fiecare felie de vanata, fiecare ciuperca si fiecare felie de mozzarella (cam 0,5 cm grosime): ulei de masline + pesto + praf cajun. Aceasta a fost alegerea mea, voi puteti sa va decideti asupra oricarui amestec de condimente/ierburi/etc.

Am inceput apoi asamblarea turnurilor: la baza cea mai mare felie de vanata, deasupra una de mozzarella, apoi una de ciuperci si apoi inca o data sau de doua ori acest proces, pana cand am finalizat turnuletele – ultima felie pusa trebuie sa fie de mozzarella. Am infipt cate un betigas (am rupt in doua cateva betigase lungi de frigarui, de exemplu) in fiecare turnulet pentru a le sustine in batalia cu caldura ce urma la cuptor. Poate preparatul vi se pare uleios, insa asezarea orizontala a ingredientelor, unul peste altul, a avut darul de a permite scurgerea uleiului.

Am introdus turnuletele la cuptor (preincins) la 160 de grade, pentru 10 minute, nu mai mult. Betigasul infipt in fiecare turnulet a fost miraculos, astfel se ducea naibii totul, se prabuseau fara speranta de salvare . Le-am servit cu iaurt natural, busuioc proaspat si ceva paprika pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253053
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253054
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253055
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253056
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253057
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253058
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253059
retete culinare - Legume cu mozzarella la cuptor 253060

COMENTARII (28)

Cristi Roman 1

21.08.2013, 01:26

Cine m-a pomenit?

mena29 1

21.08.2013, 13:51

Eu

sebirizescu 1

25.08.2013, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21