Legume gratinate la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2013 | 54014 vizualizari

 

foarte bun,putin dulce de la legume...pozele finala sunt facute afara si sunt mai palide pentru ca este o zi ploioasa si intunecata :))NU ESTE PIZZA!!!!! aviz amatorilor,se stiu ei care :)))

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi
  • 500gr amestec legume congelat de broccolli,conopida si morcovi
  • 3fire ceapa verde
  • 150gr sunculita taraneasca
  • 3oua
  • 3linguri smantana
  • 100gr cascaval ras
  • condimente pentru cartofi de la Fuchs(sau coriandru,cimbru,piper,ghimbir si putina boia dulce)
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel tocat
  • cateva cubulete de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate la cuptor:

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs.

Legumele le-am pregatit la aburi,tot in oala sub presiune,4minute.Daca le fierbem in apa,le lasam 10minute,din momentul cand incepe apa sa fiarba.Scoatem si lasam la scurs intr-o sita.

Ouale le batem cu sare si piper cu un tel,apoi adaugam smantana si omogenizam bine.

Sunculita taraneasca o taiem bucati mici.Ceapa verde o taiem rondele.

Intr-un vas ceramic(sau termorezistent),punem un strat de cartofi,presaram condiment pentru cartofi sau condimentam dupa gust cu ce dorim,punem sunculita si ceapa verde,apoi legumelele,mai condimentam dupa gust cu sare si piper.Turnam deasupra ouale batute si presaram cascavalul,apoi patrunjelu tocat.Dam la cuptor in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia(la mine a durat cam 1ora si 30minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise (2)