Legume la cuptor

de Sylvia in Mancaruri de post, 16 Apr 2010 | 5763 vizualizari

 

Este o mancare ideal de facut in orice anotimp, atat in zilele de post cat si pe post de garnitura. Puteti sa faceti ce combinatie vreti, de data aceasta am facut cartofi cu ardei galben, mazare, ciuperci, praz, morcov,ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari,
  • un sfert de fir de praz,
  • un morcov,
  • o ceapa mica,
  • un ardei galben,
  • o mana de mazare si una de ciuperci,
  • cativa catei de usturoi,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • condimente in functie de preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel.

 Intr-un vas termorezistent  asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol  pregatim 100 ml de apa, cu 2 linguri de ulei de masline,sare, o lingurita de vegeta ( naturala ampus eu ) , sare piper. Amestecam bine compozitia si o turnam peste legume, presaram ierburi aromate peste si dam pentru 35-45 minute la cuptorul incins in prealabil la 220 de grade .

  La cuptor le lasam primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi descoperite sa faca o crusta aurie .

  Se servesc atat ca si garnitura cat si ca fel principal pentru un meniu mai dietetic alaturi de o salata de vara asortata. Va doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Legume la cuptor-0
Legume la cuptor-1
Legume la cuptor-2
Legume la cuptor-3

COMENTARII (7)

Sylvia 1

17.04.2010, 10:10

Va multumesc , este ceva simplu de facut. Rivka sa stii ca merita sa iei cutitul ondulat eu il folosesc foaret des .

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:39

Frumos si gustos....................

Sylvia 1

20.04.2010, 00:44

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20