Legume la cuptor cu crocant de paine

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 2012 vizualizari

 

O reteta miamiii,pe care de cand am vazut-o,mi-am dorit sa o prepar...cu imbunatatirile de rigoare!

 

INGREDIENTE

  • Pentru garnitura:
  • - Dovlecel -2 buc
  • - Ciuperci champignon – 10 buc
  • - Morcovi fierti – 10 buc
  • - Broccoli fiert-400 g
  • - Mozzarella – 400 g
  • - Porumb boabe din conserva – o mana
  • - Ulei de masline – 3 linguri
  • Pentru crocant:
  • - Paine prajita – 3 felii
  • - Galbiori uscati – 1 lingura
  • - Patrunjel verde – 5 fire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu crocant de paine:

Painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici;

Taiem mozzarella felii subtiri;

Spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare;

Curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute;

Broccoli il  desfacem buchetele mici;

Ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu crocant, astfel incat sa formeze un strat subtire; aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava;

Turnam desupra restul de crocant ,presaram boabele de porumb si stropim usor cu ulei;

Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30 min.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume la cuptor cu crocant de paine 203321
retete culinare - Legume la cuptor cu crocant de paine 203322
retete culinare - Legume la cuptor cu crocant de paine 203323
retete culinare - Legume la cuptor cu crocant de paine 203324

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

10.02.2013, 13:54

Lau 1

10.02.2013, 14:54

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:59

super idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D