Legume la cuptor cu sos Romesco

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 5849 vizualizari

 

Sosul Romesco este originar din Tarragona, din nordul Spaniei şi conţine 4 ingrediente principale: ardei copţi, migdale, ulei extravirgin de măsline şi oţet. Este foarte potrivit mai ales pentru peşte, însă cu legume are un gust minunat şi un conţinut de calorii mic.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei roşu. tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei galben, tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei verde, tăiat bucăți mari
  • 8 roșii cherry
  • 1 dovlecel, tăiat batoane
  • 5 ciuperci mici, întregi
  • 4 căței de usturoi
  • 2 morcovi tineri, tăiați longitudinal în 2
  • sare/piper
  • 1 linguriță ierburi provencale
  • 20 grame migdale nesărate
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu sos Romesco:

Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată.

Ciupercile se călesc la foc iute, cu sare și piper în puțin ulei, 3-4 minute.

Se aleg câteva felii (4) de ardei și câteva roșii (4-5 în funcție de mărime) și se așează într-un blender. Se adaugă migdalele, oțetul, 2 căței de usturoi și 2 lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă până la omogenizare.

Restul legumelor se așează pe un platou și se toarnă sosul deasupra. 

Se consumă imediat.

TIPS-URI

1

Nu umpleți tava cu prea multe legume pentru că atunci nu se vor mai coace, ci mai degrabă se vor fierbe în suc propriu.

2

Puteți folosi orice legume, după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu sos Romesco" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille