Legume la grătar

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2012 | 4839 vizualizari

 

Garnitura perfectă pentru orice friptură la grătar sau o minunată salată de legume în zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 4 ciuperci mari sau 8 mici,
  • 2 roșii mari sau 4 mici,
  • 2 ardei grași,
  • lista poate continua cu legumele preferate.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la grătar:

Legumele se spală și se zvântă. Dovleceii se taie rondele. Morcovii se curăță de coajă și se taie rondele. Le tăiem pe oblic să obținem felii mai mari. Ceapa se curăță de coajă și se taie rondele de 1/2 cm. Ciupercile se taie felii doar dacă sunt mari, dacă le avem mici le lăsăm întregi. Roșiile mari se taie în două, cele mici se lasă întregi. Ardeii grași se curăță de semințe și se înlătură cotorul, după care se taie fâșii. Cam astea au fost legumele mele, dar lista poate continua cu vinete, fenicul, sparanghel.... Se încinge grătarul (sau plita la aragaz). Se stropesc legumele cu foarte puțin ulei (de măsline de preferat) și se pun pe grilul încins sau pe grătar când jarul nu mai are flacără. Legumele se fac foarte repede și se pot arde foarte repede, așa că le supraveghem cu atenție. Se întorc pe ambele părți pentru o coacere uniformă. Se condimentează cu sare și piper numai după ce s-au luat după grătar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la grătar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete la gratar