Legume sote

de ionix in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 12017 vizualizari

 

reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi mari
  • circa 300 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri cu unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote:

 

Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute. 

La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.

Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).

Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram  le trecem printr-un jet de apa rece

Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine. 

Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.

Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.

Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.

Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.

Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.

Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto). 

Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.

Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.

Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.

Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.

Se sareaza si pipereaza iar apoi  se ia tigaia de pe foc.

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.

2

Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume sote 15055
retete culinare - Legume sote 15056
retete culinare - Legume sote 15057
retete culinare - Legume sote 15058
retete culinare - Legume sote 15059
retete culinare - Legume sote 15060
retete culinare - Legume sote 15061
retete culinare - Legume sote 15062
retete culinare - Legume sote 15063
retete culinare - Legume sote 15064

COMENTARII (4)

AlinaL 1

27.01.2010, 22:32

Explozie de culori!Arata minunat!

Mie imi plac tare mult legumele sote! N-am mai facut demult...

ionix 1

28.01.2010, 08:35

aham... e asortata, colorata si gustoasa... merita facut!

diaconta 1

08.12.2011, 20:45

ce bun si colorat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29