Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

de Merisor in Mancaruri de post, 8 Apr 2015 | 7818 vizualizari

 

O mancarica usoara si gustoasa, cu legume proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 fir praz
  • 1 ardei kapia, rosu
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 100 ml apa
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume trase la tigaie, cu sos de rosii:

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.

Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele.

Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.

Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.

Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinde, adaugam radacinoasele, presaram putina sare peste ele si le invartim de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.

Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.

Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor, dar urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.

Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar, mai completam cu putina apa, mestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume trase la tigaie, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu sos vedeta