Lemon Curd

de merisor in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 10833 vizualizari

 

Reteta by Corina33 putin modificata.
A iesit wow pentru noi care preferam cremele dulci acrisoare.
Eu am mancat jumatate din ea goala, iar restul am pastrat pentru prajitura care va urma.

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 2 linguri rase amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a ingrosat ca o smantana. Am ridicat de pe foc si am incorporat untul tinut la temperatura camerei si zaharul vanilat.

A iesit o bunatate de crema.

 

RETETA IN IMAGINI

Lemon Curd-0
Lemon Curd-1
Lemon Curd-2
Lemon Curd-3
Lemon Curd-4

COMENTARII (25)

Rocsi 1

20.10.2012, 22:41

Pentru putin ..Nu stiu de ce nu mi-a placut.Ca ma uitasem aici la fete pe site, am zis sa nu gresesc nimic, insa avea un gust ciudat..Daca vreau crema de lamaie fac din aia gem budinca si stiu macar ca o mananc

Corinuta 1

20.10.2012, 23:25

Rocsi nui ba-i ca nu ti-a placut, nu tre sa ne placa la toti aceleasi lucruri
Si eu mai mult asa simpla o mananc sau cu niste croissante simple

ANNA_46 1

21.10.2012, 01:25

Trebuie sa incerc si eu, pana atunci o trimitem la favorite, foarte frumos ai prezentat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41