Lemon Curd

de Merisor in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 14111 vizualizari

 

Reteta by Corina33 putin modificata.
A iesit wow pentru noi care preferam cremele dulci acrisoare.
Eu am mancat jumatate din ea goala, iar restul am pastrat pentru prajitura care va urma.

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 2 linguri rase amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a ingrosat ca o smantana. Am ridicat de pe foc si am incorporat untul tinut la temperatura camerei si zaharul vanilat.

A iesit o bunatate de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

20.10.2012, 22:41

Pentru putin ..Nu stiu de ce nu mi-a placut.Ca ma uitasem aici la fete pe site, am zis sa nu gresesc nimic, insa avea un gust ciudat..Daca vreau crema de lamaie fac din aia gem budinca si stiu macar ca o mananc

Corinuta 1

20.10.2012, 23:25

Rocsi nui ba-i ca nu ti-a placut, nu tre sa ne placa la toti aceleasi lucruri
Si eu mai mult asa simpla o mananc sau cu niste croissante simple

ANNA_46 1

21.10.2012, 01:25

Trebuie sa incerc si eu, pana atunci o trimitem la favorite, foarte frumos ai prezentat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu cremă de lămâie