Lemon Curd

de Mitinita in Retete diabetici, 30 Apr 2015 | 5428 vizualizari

 

Lemon curd este o crema de lamaie, cu un gust intens.
Pentru ca sunt in perioada in care am grija cat zahar consum, am apelat la indulcitorul natural cu gust stabilizat Green Sugar si am folosit cinci linguri, cantitate care a fost perfecta pentru mine. Acest indulcitor nu are gustul amar specific steviei si are 0 calorii, deci nu a mai fost nevoie sa le numar. Am folosit cinci linguri de indulcitor, lemon curd-ul a fost acrisor cu un gust pronuntat de lamaie, exact asa cum imi place mie. Bineinteles ca se mai poate adauga indulcitor natural Green Sugar, daca il vreti mai dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • sucul proaspat stors de la 2 lamai mari
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Intr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural Green Sugar si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula.

Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care fierbe apa (la bain-marie) si amestecam pana se ingroasa si capata consistenta smantanei. Va dura cam 10 minute.

Luam bolul deoparte si adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se incorporeaza si s-a topit. Acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider.

Se poate prepara cu cateva zile inainte de a fi folosit, ba chiar si cu o saptamana.

Se poate folosi la tarte, muffins, cupcakes sau diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Jeleu de capsuni cu mascarpone, cu Green Sugar