Lemon curd

de susu in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 2066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mari,
  • 175 ml zeama
  • 4 oua potrivite,
  • 250 ml
  • Un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon curd:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui.

Faceti pauze dese sa nu se arda mixerul dar untul trebuie bine mixat. Adaugam cate un ou și amestecam după fiecare. Urmeaza zeama și coaja de lămâie impreuna cu sarea. Crema rezultata va arata ca și taiata dar isi va reveni când e gata. Umplem o oala cu apa pe jumătate și punem pe foc.

Cand da in clocot punem in ea alt vas mai mic în care punem crema, trebuie sa intre cu totul ca sa nu iasa aburul de la bain marie. Amestecam cu o spatula de silicon ca sa nu iasa cocoloașe. Se tine pe foc 10 minute, în ultimele 5 minute se amesteca continuu pana la ingrosare.

Dupa ce este gata eu mai amestec în ea sa nu formeze crusta deasupra. Se pune calduta în borcane și strangem bine capacele. Tine chiar și 1-2 luni la frigidet, la mine nu apuca. Putem alege varianta cu lume sau portocala. Este un desert răcoritor de vara, se foloseste la inghetata, briose, tarte, cheescake dar și ca atare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon curd" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie