Lemon Drizzle Cake

de anca_rm in Prajituri, 13 Mai 2014 | 5113 vizualizari

 

Este o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta –“Carte Regala de Bucate “. Merita incercata

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 225 gr unt la temperature camerei
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4oua
  • praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 linguri mac
  • Siropul:
  • sucul de la 2 lamai
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Drizzle Cake:

Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.

Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .

Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul , amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine .

Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara  ( eu am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie turnam compozitia .

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min , inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.

Pana cand se coace prajitura pregatim siropul:  Punem pe foc mic o cratita cu apa , zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte .

Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul .

Lasati sa se raceasca in tava .

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu frisca , smantana dulce batuta alaturi de cafea si de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Drizzle Cake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lemon bars/ patratele cu lamaie