Lemonetti

de Anamaria7 in Dulciuri, 25 Aug 2009 | 2399 vizualizari

 

Biscuiti cu aroma puternica de lamaie :) care se poate inlocui cu portocala, mandarina, grapefruit etc

 

INGREDIENTE

  • 115g unt moale
  • 200g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 200g faina
  • 1 lg malai
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemonetti:

Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.

Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si praful de copt. Adaugati la crema de unt si omogenizati pana se formeaza un aluat relativ tare. Acesta se inveleste in celofan si se tine in frigider 2 ore. 

Cuptorul se incinge la 190 C. Se pregateste o tava intinsa cu unt si faina sau cu hartie de copt. Formati bilute de aluat pe care le puneti la cca. 2.5cm distanta. Apasati-i cu furculita pentru a-i turti si a le da forma grilata :) Tava se tine la cuptor cca 8-10 minute, pana cand devin aurii spre maronii (pana se bronzeaza frumos :))

Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun pe un gratar la racit.

Pofta buna!

"Orice reteta noua poarta in ea bucuria celei care o descopera si o implineste."

 

TIPS-URI

1

puteti pune chiar putin mai mult suc de lamaie, imbogateste aroma

2

daca vreti sa incercati reteta cu portocale, inlocuiti si coaja de lamaie cu coaja de portocala

RETETA IN IMAGINI

Lemonetti-0
Lemonetti-1

COMENTARII (5)

Oana 1

26.08.2009, 10:28

Ancuta, cred ca se adauga dupa galbenusuri, vad ca nu a precizat Ana...sigur ca merge si fara coaja rasa, doar ca se mai imbogatea nitel gustul de la ea. Mie imi placeeeee

Anamaria7 1

26.08.2009, 18:03

ups! da, are dreptate Oana, dupa galbenusuri. si intr-adevar, merge si fara coaja, poti sa pui ceva esenta de lamaie sa o inlocuiesti, are o aroma puternica

elena1988 1

03.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20