Lichior de casa Limoncello

de katty in Bauturi, 19 Ian 2020 | 2763 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Credeti ca lui Mos Craciun nu ii place sa  bea ceva? Ei, na! Bineinteles ca ii place! Eu o sa il ademenesc cu un Limoncello de casa.
Reteta este foarte simpla, doar ca necesita foarte mult timp (1 luna), deci trebuie sa ne amintim din timp sa ne apucam de treaba daca vrem un Limoncello delicios de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 4 lamai bio (coaja )
  • 250 ml palinca 70 grade sau alcool
  • 400 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de casa Limoncello:

Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba.

Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele.

Punem capacul si le punem intr-un loc racoros.

Nu uitam ca in fiecare zi sa trecem pe la ele sa le mai agitam putin.

Le tinem la macerat cel putin 10 zile, insa cu cat le vom tine mai mult gustul va fi mai intens.

Eu le-am tinut cam 20 de zile. 

Dupa ce a trecut perioada punem intr-o craticioara apa cu zaharul si le dam cateva clocote. Racim siropul apoi turnam peste el cojile de lamai cu palinca. Lasam la infuzat 15 minute, apoi  trecem prin sita lichiorul.

Nu, nu va bucurati, caci inca nu este bun de baut. Puneti limoncello intr-o sticla care se inchide etans si uitati de ea inca vreo 10 zile.

Acum e timpul sa savurati o portie de Limoncello. Il puteti bea ca aperitiv sau ca digestiv dupa masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de casa Limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

20.01.2020, 04:43

katty 1

20.01.2020, 08:00

cristina, normal ca de asta s-au evaporat. Doar nu credeai ca cineva a indraznit sa umble la ele?

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lichior de gutui