Lichior de oua

de Sidy in Bauturi, 26 Iul 2011 | 3250 vizualizari

 

Acum daca nu mai e asa cald putem face acest delicios lichior care poate fi pastrat mult timp....

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 l lapte
  • 250 ml alcool dublu rafinat
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul , apoi se adauga zaharul vanilat, laptele fiert si racit si se amesteca bine pana se topeste tot zaharul.

Punem alcoolul , se amesteca sa se omogenizeze bine,se toarna in sticle(din sticla)si se tin in camara, la rece.

Savurati !

 

TIPS-URI

1

E bine sa se agite sticlele in fiecare zi si cu cat sta mai mult se ingroase si e mai bun.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lichior de oua 117497
retete culinare - Lichior de oua 117498
retete culinare - Lichior de oua 117499
retete culinare - Lichior de oua 117500

COMENTARII (16)

adry88 1

11.08.2011, 10:23

Panacris 1

11.04.2012, 20:49

Bun, l/am pus pe meniul de Paste!

Sidy 1

12.04.2012, 07:35

Sa vezi cat are sa-ti placa draga Panacris...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S