Lichior de oua

de Lavinia in Bauturi, 24 Apr 2013 | 5126 vizualizari

 

Imi tot povestea mama ce lichior bun facea pe vremuri matusa si bunica,iar eu m-am gandit sa ii fac o surpriza .Un lichior de oua din manutele mele :)
De Paste o sa il folosesc si la ceva deserturi,cred :)

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita vanilie(eu am avut pastaie bourbon macinata)
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita(Meggle)
  • 250 ml coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Am pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.

Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat bine.Am pus amestecul pe foc mic 2-3 minute pana s-a topit complet zaharul.

Am lasat la racit,am adaugat frisca lichida amestecand energic cu un tel iar la final coniacul.

Se pastreaza la frigider in sticle inchise bine.

P.S :D spuma de deasupra va disparea si cu cat sta mai mult cu atat e mai gustos .

 

TIPS-URI

1

Daca folositi frisca lichida neindulcita mai puteti adauga in plus 2-3 linguri de zahar.

2

Eu am folosit coniac pentru ca e mai aromat dar daca folositi alt tip de alcool mai tare (gin,vodka ) reduceti cantitatea la 180-200 ml .

RETETA IN IMAGINI

Lichior de oua-0
Lichior de oua-1
Lichior de oua-2
Lichior de oua-3
Lichior de oua-4
Lichior de oua-5

COMENTARII (26)

Lavinia 1

25.04.2013, 12:18

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:20

bravo

Lavinia 1

31.07.2013, 08:41

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04