Lichior de oua(Eggnog)

de mimmi in Bauturi, 17 Dec 2011 | 3134 vizualizari

 

Lichiorul de oua este o bautura populara in Statele Unite si Canda,care este asociata de obicei cu sarbatorile de iarna,Ziua Recunostintei,Craciunul si Anul Nou.
Este o bautura dulce pe baza de oua,lapte si/sau frisca lichida,zahar si bautura alcoolica cum ar fii,brandy,whisky,rom.
Se poate prepara la rece sau pe foc,eu am ales sa o prepar la rece si am facut si unele modificari la ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri proaspete,
  • 100-150 ml vodka,
  • 3-4 linguri lapte condensat,
  • 80-100 g zahar pudra,
  • cca 350-400 ml lapte Uht,
  • esenta vanilie/sau rom,
  • scortisoara,
  • anason,
  • cuisoare (eu am pus scortisoara)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua(Eggnog):

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele condensat.

Adaugam esenta de vanilie,vodka,mixam in continuare.

Acum adaugam laptele(eu am pus cat sa il subtieze si sa nu fie o bautura foarte tare.)

Ultima data adaugam scortisoara dupa gust,amestecam,turnam in sticle si pastram la frigider,pana de Craciun.

Se poate consuma pe loc sau il puteti face cu 2-3 saptamani inainte de Craciun si sa agitati sticla din cand in cand.

 

RETETA IN IMAGINI

Lichior de oua(Eggnog)-0
Lichior de oua(Eggnog)-1
Lichior de oua(Eggnog)-2
Lichior de oua(Eggnog)-3

COMENTARII (11)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.12.2011, 13:09

pakt k nu pot sa pun sa vezi cum salivezzzzzz

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:27

mimmi

mimmi 1

19.12.2011, 18:46

Daca il lasam la macerat iese mai bun,dar eu am baut un paharel atunci cand l-am facut .
Alcool se poate pune cat doriti,eu nu l-am facut asa tare .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!