Limba cu masline

de Brindusa in Vita, 11 Oct 2010 | 3096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 limba de vita cam de 1 kg
  • 3 foi de dafin, cateva boabe de piper negru si rosu, un morcov, o cepa
  • 3 linguri de ulei
  • 3 cepe, taiate marunt
  • 200 g masline negre sau maro
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase.

Uleiul se incinge si se caleste putin ceapa. Se adauga feliile de limba si vinul. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se pune un pahar de zeama in care a fiert limba. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba le foc mic, pana ce ceapa e fiarta. Se pun maslinele si pasta de tomate. Se mai lasa putin la foc, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste de sare si piper.

 

RETETA IN IMAGINI

Limba cu masline-0
Limba cu masline-1
Limba cu masline-2

COMENTARII (16)

Teo

Teo 1

12.10.2010, 23:30

are un gust plin de savoare, ma topesc dupa aceasta mancarica !

DIANA B

DIANA B 1

07.02.2011, 12:17

Da , asta-i reteta adevarata , dupa cea a lui Susu

DIANA B

DIANA B 1

07.02.2011, 12:18

@Bucataras - esti cam dur cu Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!