Limba cu masline

de Bunica in Porc, 11 Iun 2011 | 12734 vizualizari

 

Cand toata familia mananca ....o faci cu multa placere.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati limba de porc
  • 1 ceapa
  • bulion sau suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • 200 g. masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare , piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Cele 4 bucati de limba se spala , se curata de grasime si se pun la fiert. Cand furculita intra usor in carne , inseamna ca este fiarta. Se scoate din cratita si se curata de partea alba si aspra. Se lasa sa se raceasca, se taie pe latime ( bucatile sa fie de 1,5 cm grosime).Apa in care a fiert limba nu se arunca. In ea se pune ceapa tocata si se fierba. Cand ceapa este fiarta se adauga bucatile  de limba , sucul de rosii si foaia de dafin. Cand a disparut spuma facuta de sucul de rosii se adauga uleiul de masline si maslinele , lasandu-se sa mai dea cateva clocote. La sfarsit se adauga sare, piper si lamaia curatata de coaja si taiata rondele.

TIPS-URI

1

Maslinele se fierb separat, iar apa in care au fiert se arunca.

2

Eu pun o lingura de ulei la portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

tu chiar nu ai remarcat ca m-am facut cuminte?

diaconta 1

28.09.2011, 21:07

vad ca scoti limba,daca tot ai inceput scoala,n-ai ajuns la capitolul asta?
tz tz tz

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava cu ciuperci si praz