Limba de porc cu bulion si masline

de CulinaryRainbow in Porc, 23 Feb 2016 | 968 vizualizari

 

În general îmi place carnea macră, de aceea apreciez în mod deosebit rețetele care au la bază limbă de porc sau vită. E o carne fragedă, fibroasă dar care se topește în gură.


Fierb mereu limba în oala sub presiune și încerc să n-o condimentez prea mult. Stock-ul rămas îl răcesc bine de tot și-l pun în sticlă, la congelator. E cel mai bun când fac supe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

3 buc limbă de porc

2 buc foi de dafin

5-6 buc boabe de piper

1 buc ceapă

10 cm praz

1 buc morcov mic

50 g unt

1 conservă roșii cuburi

500 ml bulion

1 linguriță amidon de porumb

100 g măsline negre felii

1 linguriță zahăr brun sare/piper

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de porc cu bulion si masline:

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea sângele. Puteți chiar s-o lăsați 10 minute să stea în apă foarte rece. La fel fac și eu.
După ce am spălat-o bine, am pus-o la fiert în oala sub presiune împreună cu o foaie de dafin, sare și boabele de piper.
După ce s-a fiert, am curățat-o de ”pieliță” și am tăiat-o felii nu foarte groase.

Am tăiat ceapa și prazul julien iar morcovul l-am mărunțit neglijent. Le-am tras la tigaie în puțin unt, apoi am adăugat și feliile de carne. Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat-o pe foc mic aproximativ 2-3 minute.

După ce am înăbușit puțin carnea, am adăugat o foaie de dafin, sare, piper și roșiile cuburi. Am pus din nou capacul iar după 5 minute am adăugat și bulionul împreună cu măslinele. La final am presărat amidonul și o linguriță de zahăr brun pentru a diminua aciditatea roșiilor. Am lăsat să clocotească 2-3 minute amestecând continuu.
Abia am așteptat să încing un colțișor moale de pâine. :) Tare-mi place sosul acesta aromat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Limba de porc cu bulion si masline-0
Limba de porc cu bulion si masline-1
Limba de porc cu bulion si masline-2
Limba de porc cu bulion si masline-3
Limba de porc cu bulion si masline-4
Limba de porc cu bulion si masline-5
Limba de porc cu bulion si masline-6
Limba de porc cu bulion si masline-7
Limba de porc cu bulion si masline-8
Limba de porc cu bulion si masline-9

COMENTARII (19)

Catalina L

Catalina L 1

24.02.2016, 10:38

as manca o portie

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

24.02.2016, 16:44

Așa e Simo! Noi am mțnca numai limbuțe toată ziua. )
Ahahahaha, cum a sunat asta!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

24.02.2016, 16:44

Cătălina, te invit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24