Limba de vita cu sos si masline

de Oana in Vita, 28 Apr 2009 | 16151 vizualizari

 

Mama ne facea mereu mancarica asta, e tare buna, buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • o limba mare de vita
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri cu bulion
  • 200 g masline negre  fara samburi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vita cu sos si masline:

Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam bine de piele. O taiem rondele de grosimea unui deget si o punem apoi la fiert cu sare, piper si foi de dafin. Cand este fiarta o mutam intr-un vas de iena, adaugam bulionul si zeama in care a fiert, maslinele si apoi o bagam la cuptor 20  de minute. Spre final adaugam usturoiul pisat.

 

TIPS-URI

1

In sos se poate adauga un pahar de vin alb.

2

La final se pot adauga in sos si rondele de lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Limba de vita cu sos si masline-0
Limba de vita cu sos si masline-1
Limba de vita cu sos si masline-2
Limba de vita cu sos si masline-3
Limba de vita cu sos si masline-4
Limba de vita cu sos si masline-5
Limba de vita cu sos si masline-6

COMENTARII (11)

horia 1

14.07.2011, 00:50

combinatia perfecta :masline cu limba.

Oana 1

14.07.2011, 15:30

Multumesc!

Bya Ralu 1

27.07.2012, 18:32

si mie imi palce mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04