Limonada

de divainbucatarie in Bauturi, 22 Mai 2011 | 7903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l de apa
  • 250 g zahar
  • suc de la 8-10 lamai
  • suc de la 1 portocala
  • felii de portocala sau lamaie pentru decor
  • frunze de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada:

Cred ca toata lumea stie sa faca limonada: amestecam zaharul cu apa si stoarcem sucul de la lamai. Daca vrei insa sa ai o limonada cu adevarat buna trebuie sa stii un mic secret: fierbem apa cu zaharul, pana se topeste acesta, apoi lasam sa se raceasca. Cat timp se fierbe apa cu zaharul, stoarcem sucul de la lamai

Cand se raceste siropul din apa si zahar, adaugam sucul de lamai si portocala,frunzele de menta, apoi amestecam bine. Turnam limonada intr-o carafa sau alt recipient potrivit si o lasam la frigider pentru o ora. Cand servim adaugam felii de portocala sau lamaie, cuburi de gheata daca o doriti mai rece, sau fructe proaspete de capsune direct in pahar.

Bucurati -va de cea mai simpla si mai buna bautura!

 

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:52

Multumesc Housy!

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:52

Multumesc Deyutzki!

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:53

Multumesc Licuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04