Limonada cu ghimbir

de Lia_ in Bauturi, 16 Iul 2014 | 5149 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa ghimbir ca gust, multi imi spun ca il adora. Totusi, pus in proportii corecte pentru aroma in niste biscuitii sau limonada, pot sa accept cu entuziasm. Beneficiile folosirii lui in preparate sunt mari pentru sanatate, ridicarea imunitatii si multe alte proprietati curative pe care n-am vreme sa le caut acum pentru voi pe net. De ani de zile, sotul meu nu mai bea apa simpla ci cu ghimbir (un fel de macerat soft). Asta m-a indemnat sa incerc combinatia de limonada cu ghimbir si este cea ma cool alternativa la limonada clasica de pana acum. Proportia de ceva dulce adaugat este perfecta. O recomand in varianta pe care am facut-o, mai putin dura, fara ghimbir si coaja de lamaie mixate direct in blender. Ma ajuta un storcator de fructe puternic, eu am folosit doar esenta lor. Sursa: Edith Francu.

 

INGREDIENTE

  • zeama de la 3 lamai mari
  • 4-5 cm radacina ghimbir
  • 2 linguri miere
  • 5-6 linguri zahar (sau orice alt indulcitor natural preferati)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie (doar partea galbena)
  • cca 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu ghimbir:

Se poate prepara manual fara probleme, dar in blender se topeste repede zaharul daca este zor si trebuie sa o servesti urgent musafirilor. 

1. Pune in blender apa, mierea si zaharul si mixeaza cateve zeci de secunde (poate 20). Lasa-l.

2. Rade coaja de la 1/2 lamaie si decojeste restul. Adauga in blender coaja rasa.

3. Taie 4-cm de ghimbir. Curata-l de coaja. 

4. Stoarce lamaile date in doua sau 4, impreuna cu ghimbirul (decojite) la storcatorul de fructe.

5. Adauga esenta in blender. Mixeaza 20 secunde. 

6. Depozitezi intr-o sticla cu gura larga sau borcan, impreuna cu felii care vor lasa aroma atat cat trebuie din coaja.

7. Serveste celor dragi in pahare impreuna cu cuburi de ghata si rondele de lamaie. Poti decora si cu menta dar nu am avut. Se pune 1/3 pahar cu acest macerat si restul umpleti cu apa minerala sau plata.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Cantitati pentru cca 5 portii

2

Aroma se defineste clar, nu trebuie sa exagerati storcand mai mult ghimbir.

3

O recomand copiilor, aceasta combinatie ajuta mult la cresterea imunitatii si are gust foarte placut. Pentru ei, puteti inlocui total zaharul cu miere in cantitati potrivite, dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

Limonada cu ghimbir-0
Limonada cu ghimbir-1
Limonada cu ghimbir-2
Limonada cu ghimbir-3

COMENTARII (16)

Lia_ 1

16.07.2014, 14:37

ms

Corinuta 1

16.07.2014, 19:30

foarte buna gingerata!

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:37

delicioasa limonada

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41