Limonada cu ghimbir

de Lia_ in Bauturi, 16 Iul 2014 | 10301 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa ghimbir ca gust, multi imi spun ca il adora. Totusi, pus in proportii corecte pentru aroma in niste biscuitii sau limonada, pot sa accept cu entuziasm. Beneficiile folosirii lui in preparate sunt mari pentru sanatate, ridicarea imunitatii si multe alte proprietati curative pe care n-am vreme sa le caut acum pentru voi pe net. De ani de zile, sotul meu nu mai bea apa simpla ci cu ghimbir (un fel de macerat soft). Asta m-a indemnat sa incerc combinatia de limonada cu ghimbir si este cea ma cool alternativa la limonada clasica de pana acum. Proportia de ceva dulce adaugat este perfecta. O recomand in varianta pe care am facut-o, mai putin dura, fara ghimbir si coaja de lamaie mixate direct in blender. Ma ajuta un storcator de fructe puternic, eu am folosit doar esenta lor. Sursa: Edith Francu.

 

INGREDIENTE

  • zeama de la 3 lamai mari
  • 4-5 cm radacina ghimbir
  • 2 linguri miere
  • 5-6 linguri zahar (sau orice alt indulcitor natural preferati)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie (doar partea galbena)
  • cca 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu ghimbir:

Se poate prepara manual fara probleme, dar in blender se topeste repede zaharul daca este zor si trebuie sa o servesti urgent musafirilor. 

1. Pune in blender apa, mierea si zaharul si mixeaza cateve zeci de secunde (poate 20). Lasa-l.

2. Rade coaja de la 1/2 lamaie si decojeste restul. Adauga in blender coaja rasa.

3. Taie 4-cm de ghimbir. Curata-l de coaja. 

4. Stoarce lamaile date in doua sau 4, impreuna cu ghimbirul (decojite) la storcatorul de fructe.

5. Adauga esenta in blender. Mixeaza 20 secunde. 

6. Depozitezi intr-o sticla cu gura larga sau borcan, impreuna cu felii care vor lasa aroma atat cat trebuie din coaja.

7. Serveste celor dragi in pahare impreuna cu cuburi de ghata si rondele de lamaie. Poti decora si cu menta dar nu am avut. Se pune 1/3 pahar cu acest macerat si restul umpleti cu apa minerala sau plata.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Cantitati pentru cca 5 portii

2

Aroma se defineste clar, nu trebuie sa exagerati storcand mai mult ghimbir.

3

O recomand copiilor, aceasta combinatie ajuta mult la cresterea imunitatii si are gust foarte placut. Pentru ei, puteti inlocui total zaharul cu miere in cantitati potrivite, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limonada cu ghimbir