Limonada cu menta

de FlaviaD in Cocktail, 15 Aug 2013 | 3402 vizualizari

 

Aceasta este o bautura racoritoare foarte energizanta. Pe langa faptul ca este plina de savoare, este revigoranta, plina de vitamine si, sa nu uitam, sanatoasa. Sunteti in prag de raceala sau doar simtiti nevoia sa va racoriti? Incercati ceva simplu si bun care se face rapid la voi acasa si poate fi pastrat la frigider pana a doua zi.

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 1 limeta
  • 1/2 radacina ghimbir
  • 3 lingurite miere de floarea-soarelui
  • 1/2 litru apa
  • cateva frunze de menta proaspata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu menta:

Pentru aceasta limonada am stors zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte bine si cu mana si cu lingurita. Taiem cu cutitul fructul la un capat, apoi introducem o lingurita in centrul fructului si incepem sa rotim astfel incat toata zeama si pulpa fructului vor fi eliberate in recipientul nostru. Urmeaza sa rotim lingurita in interior fructului pana cand toata pulpa este rasa si scoasa afara, iar coaja ramane goala precum o carcasa. Ne mai ajunge putina zeama si pe maini ce-i drept, dar putem obtine mai mult suc decat prin metoda traditionala de a stoarce fructul doar cu mana.

Dupa ce am facut aceasta operatiune si am stors cele doua lamai, cea galbena si cea verde, am dat pe razatoare o radacina de ghimbir proaspat. Cantitatea de ghimbir dat pe razatoare obtinuta am alaturat-o in castronul cu zeama celor doua citrice.

Urmatorul pas a fost sa adaug apa plata pentru a dilua zeama lamailor. Puneti apa atat cat considerati, dupa gustul fiecaruia si de preferat rece. Eu am pus jumatate de litru fiindca nu doream sa fie nici prea concentrat, nici prea diluat.

Apoi am adaugat si cateva lingurite de miere de floarea soarelui. Este delicioasa, are o aroma noua pe care n-am mai incercat-o pana acum si ma bucur tare mult ca am descoperit-o.

Ca sa definitivez limonada mea de casa energizanta, am rupt cateva frunzulite de menta proaspata si le-am amestecat in limonada. Este bine sa incercam sa le rupem in mai multe bucatele pentru a se elibera aroma proaspata a mentei.

Am amestecat bine cu o lingura ca sa se topeasca mierea si sa se omogenizeze toate aromele si gusturile si ultimul pas a fost sa torn limonada delicioasa in pahare.

Ne ajuta sa ne racorim in zilele de vara caniculare si in acelasi timp este si un aliat al sistemului imunitar. E ca un medicament pe care il luam preventiv pentru raceala sau un cocktail care ne ajuta sa ne mentinem greutatea. Citricele contin vitamina C, menta este aromata si ii da bauturii proaspetime, mierea este un indulcitor natural, iar ghimbirul pe langa aroma deosebita pe care o are, tine microbii la distanta si provoaca rapid arderile in organism. Va astept pe www.gatituleojoaca.net si cu alte bauturi racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada cu menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Lia_ 1

15.08.2013, 22:33

.. si asa zici? ca voiai sa pui piper in limonada ... nu era o idee rea mai ales ca e trend-ul asta cu pus chilli in bauturi dulci (hot chocolate)

FlaviaD 1

16.08.2013, 00:29

Trend-netrend, mie mi s-ar fi parut o idee buna. Oricum ghimbirul e picant, asa ca pe mine nu m-ar fi deranjat

MotanLaOale 1

20.08.2013, 11:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limonada cu menta