Linguine con vongole

de LauraO in Paste, 3 Feb 2011 | 2920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pachet linguine
  • 450 g midii congelate, cu cochilie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi feliati
  • 1-2 chilli uscati
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 legatura patrunjel tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguine con vongole:

Am fiert linguinele (cam 3/4 din pachet) conform instructiunilor de pe ambalaj.  Intr-o tigaie antiaderenta am incins 3 linguri ulei de masline si am calit 4 catei de usturoi feliati si chilli uscat dupa gust timp de 3 minute.                                   

Se adauga 450 g midii congelate (sau proaspete) cu tot cu cochillii si se calesc un minut. Am pus 1 pahar de vin alb demi-sec si am sotat cateva minute pana s-au deschis midiile. Cele care nu s-au deschis le-am aruncat. Am potrivit de sare si piper (nu e nevoie de multa sare, scoicile sunt deja sarate) si pentru extra-savoare am adaugat cateva rosii uscate la soare taiate bucatele.              

Pastele fierte si scurse le-am amestecat cu sosul in tigaie impreuna cu o legatura de patrunjel tocat. Se servesc fierbinti, cu si mai mult patrunjel tocat deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Linguine con vongole 82273
retete culinare - Linguine con vongole 82276
retete culinare - Linguine con vongole 82278

COMENTARII (11)

LauraO 1

06.02.2011, 12:34

Multumesc pt primirea claduroasa si pentru sfaturi.

cismaru_nicoleta 1

10.02.2011, 01:16

Mamaaa...Laura...ce-i aici..abia acum vad...cat de bine arataaa

Bya Ralu 1

14.12.2012, 10:43

vongole sunt cele micute,acestea sunt cozze

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59