Linguini negre cu brocoli si creveti

de cristeena20 in Paste, 29 Apr 2014 | 1846 vizualizari

 

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti congelati
  • 1/4 pachet de linguini negre
  • cateva buchete de brocoli
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
  • 1 piri-piri (sau alt fel de ardei iute)
  • putin ardei gras rosu
  • 1 lta pasta de ardei
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 smantana dulce
  • 1 pahar de vin alb
  • patrunjel verde si parmezan ras pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini negre cu brocoli si creveti:

 Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala  neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu creveti sau alte fructe de mare. 

 Intre timp punem brocolli desfacut in buchetele la fiert in apa cu sare. Cand s-au mai inmuiat se scot in apa cu gheata, pentur a pastra culoarea aceeaa frumoasa verde. Apoi le strecuram si le pastram deoparte.

Crevetii congelati se pun in apaa rece cca 5 minute si apoi ii decorticam (doar mijlocul, lasand capul si coada doar).

 Cand pastele sunt aproape fierte pregatim sosul.Intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat fasiute mici. Mie imi place sa am mai multe culori in farfurie si , sincer cu acest ardei capata un gust minunat. Deci am lasat sa se inmoaie putin ardeiul rosu la foc mic, impreuna cu usturoiul si apoi am adaugat ardeiul iute tocat fin (doar daca va place picant) si apoi adaugam pasta de ardei si de tomate (doar putina,m cat sa capete acea culoare frumoasa). Adaugam crevetii, avand grija sa nu ii rupem. dupa ce i-am saltat de cateva ori adaugam vinul alb si lasam la foc mare sa scada vinul. nu amestecam cu linguraa deoarece se rup crevetii. Cand scade vinul,adaugam brocolli scursi si saltam de cateva ori impreuna. Adaugam sare, piper diupa gust  si la final smantana dulce.Lasam sa sea cateva clocote ,amestecand cu grija si stingem focul. Presaram cu patrunjel verde si acoperim cu capacul tigaia.

 Intre timp pastele fierte se scurg si se stropesc cu ulei de masline de buna calitate. Amestecam cu crevetii si brocoli si servim cu parmezan ras deasupra si cu vin alb sau verde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314612
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314613
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314614
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314615
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314616
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314617
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314618
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314619
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314620
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314621
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314622
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314623
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314624
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314625
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314626
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314627
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314628
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314629
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314630
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314632
retete culinare - Linguini negre cu brocoli si creveti 314633

COMENTARII (13)

deyutzky 1

29.04.2014, 19:24

like

Lavinia 1

29.04.2014, 20:24

ce bine arata

tiby 1

30.04.2014, 09:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L