Linte batuta cu ceapa caramelizata

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Iun 2016 | 1675 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 800gr. linte uscata rosie
  • 800ml apa plata
  • cca 20 ml ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei kapia rosu
  • cca 20ml ulei
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • marar verde proaspat uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte batuta cu ceapa caramelizata:

Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata.

Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca.

Adaugam 20 ml ulei de floarea soarelui si amestecam sa se omogenizeze.

Cepele si ardeiul se curata si se spala,apoi le tocam si le punem la calit in tigaie cu 20 ml ulei de floarea soarelui.

Adaugam la final 1 lingurita boia dulce de ardei si presaram marar verde proaspat tocat.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate servi calda dar si rece e la fel de buna

RETETA IN IMAGINI

Linte batuta cu ceapa caramelizata-0
Linte batuta cu ceapa caramelizata-1
Linte batuta cu ceapa caramelizata-2
Linte batuta cu ceapa caramelizata-3
Linte batuta cu ceapa caramelizata-4
Linte batuta cu ceapa caramelizata-5
Linte batuta cu ceapa caramelizata-6
Linte batuta cu ceapa caramelizata-7
Linte batuta cu ceapa caramelizata-8
Linte batuta cu ceapa caramelizata-9

COMENTARII (3)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

04.06.2016, 20:21

Ce idee faina.o sa încerc și eu

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.06.2016, 23:01

simona72

simona72 1

08.06.2016, 09:14

Chiar faina ideea! Linte n-am facut, doar naut...super ce ai facut tu aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!