Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2015 | 659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1/4 legatura coriandru proaspat
  • cateva felii Jalapeno conservat
  • 150 grame linte conservata
  • 1 ardei
  • 1/4 lingurita seminte coriandru
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 lingurita paprika afumata
  • 150 grame rosii coapte
  • 1 lingurita otet din vin rosu
  • 2 oua bio
  • sos picant (eu am folosit Tabasco Chipotle)
  • 1 avocado copt
  • 1 lime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti:

Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile.

Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare. 

Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga lintea.

Se adauga 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute. 

Dupa cele 10 minute, cu ajutorul unui blender se transforma lintea intr-un piure nu foarte fin. Se prajeste in putin ulei de masline, la foc mediu 15 minute, pana devine crocanta, amestecand din cand in cand.

Se coace ardeiul pe un gratar fierbinte, apoi se curata de coaja si seminte si se feliaza in fasii de 2 cm latime.

Se soteaza usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei de masline, apoi se adauga ardeiul copt, paprika si rosiile.

Se adauga sare si piper, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga otetul, se ia de pe foc si se adauga frunzele de coriandru tocate.

Se prajesc ouale dupa preferinte.

Se taie avocado felii si se stropeste cu sucul de la 1/2 lime.

Cealalta jumatate de lime se taie felii.

 Se serveste lintea cu salsa de ardei, ouale, feliile de lime si sosul picant.

 

COMENTARII (17)

mirela0911 1

10.12.2015, 14:07

Interesanta reteta!

Satisfyyourcravings 1

10.12.2015, 22:56

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S