Linte cu cârnaţi

de articook in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2010 | 8024 vizualizari

 

Lintea se prepara usor, si are gustul asemanator cu cel de fasole batuta,
e mult mai buna si are foarte multe proprietati.

 

INGREDIENTE

  • linte verde uscata 350 g
  • 2,3 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • carnati
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu cârnaţi:

Se spala lintea, din mai multe ape. Se pune in vasul in care va fierbe si se toarna apa cat sa o acopere, se adauga si rosiile { puteti folosii rosii proaspete sau rosii intregi din conserva } puneti si usturoiul asa cum e, nu il curatati de coaja. Dupa ce a inceput sa fiarba, reduceti focul si lasati la fiert de la 30 de minute pana la 1 ora, amestecati din cand in cand. Trebuie fierte la foc lent.

Carnatii sunt cei mai buni daca sunt proaspeti nu semipreparati, se gasesc in supermarketurile care isi produc propriile preparate din carne, sunt din carne de porc si puteti sti daca sunt proaspeti dupa culoarea lor, cei care au culoarea rosu deschis sunt proaspeti. Se pregatesc carnatii pentru a fi pusi in cuptor, puneti cuptorul pe 160°C si selectati programul de ventilare.

Intr-o tava turnati ulei de masline si asezati carnatii peste, ungeti-i bine cu uleiu din tava, pe urma puneti-i in cuptor de la 15 minute in sus, se lasa pana cand sunt aproape arsi pe deasupra. Cand e gata lintea, scoateti usturoiul pe care il veti decoji si pisa, pentru a fi pus inapoi peste linte, ii va da un gust mai bun. Lintea se condimenteaza ca si o salata folosind dublu cantitatea de ulei de masline. Turnati cam 6 linguri de ulei de masline, pt inceput, si 4 linguri de otet balsamic, puntei sare si piper.

Dupa ce sunt gata asezati lintea in vasul din care veti servi, presarati patrunjel proaspat, si puntei carnatii pe deasupra.

Pofta buna!  Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

16.06.2010, 21:22

Pozele pe care le faci sunt senzationale. (ce aparat folosesti: este unul profesional?) Daca nu te uiti atent, ai zice ca farfuria cu mancare este chiar in fata ta! Super...felicitari!

nadina73 1

17.06.2010, 18:20

si eu vreau o portie

mirela72 1

30.11.2010, 14:02

am gatit si eu reteta ....e delicioasa


[bs:

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati Thuringer cu legume la tigaie