Linte cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 16 Mar 2014 | 7658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g linte verde
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 3-5 linguri ulei de măsline
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 4 roșii mari sau 16 roșii cherry
  • o mână frunze de busuioc
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu ciuperci:

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa și usturoiul  în uleiul de măsline, apoi adăugăm lintea curățată de eventuale impurități și 500 ml apă. Pentru cei care nu preferă prăjeala se adaugă apa de la început. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se lasă 15 minute.

Între timp ne ocupăm de ciuperci, le spălăm chiar înainte să le folosim- dacă le spălăm cu mult înainte se vor îngălbeni și le tăiem în sferturi. Într-o tigaie adăugăm ciupercile și le stropim cu puțin ulei de măsline. Punem tigaia pe foc și rumenim ușor ciupercile. Adăugăm peste ciuperci roșiile tăiate cubulețe - dacă folosiți roșii cherry, acestea se vor tăia doar pe jumătate. Busuiocul se spală, se toacă mărunt și se adaugă și el peste roșii. Mai ținem tigaia 2-3 minute pe foc să se întrepătrundă aromele și ținem la cald până la servire.

Condimentăm lintea cu oțet balsamic, sare, piper negru măcinat și boia afumată. La servire, punem lintea în farfurii și deasupra adăugăm amestecul de ciuperci cu roșii. Mai adăugăm un praf de boia și servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Linte cu ciuperci-0
Linte cu ciuperci-1

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

16.03.2014, 22:06

Imi place combinatia

tiby 1

17.03.2014, 08:25

Pushaa 1

07.04.2014, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04