Linte rosie cu orez

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 22 Mar 2011 | 4145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 50 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (rosu)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte rosie cu orez:

Spalam lintea si o lasam in apa cat timp curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le calim in ulei.

Adaugam lintea cu tot cu apa, cat sa o acopere, se potriveste de sare si fierbem cca 10 minute, timp in care pregatim orezul.

Cand lintea este fiarta, adaugam orezul si apa (de 3 ori cantitatea de orez), dam intr-un clocot, adaugam boiaua de ardei dulce , punem capacul si inchidem aragazul. Dupa 30 minute orezul este fiert si ramane cu bobul intreg.

Acest fel de linte se consuma foarte bine cu salata de sfecla rosie si/sau castraveti murati.
Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Linte rosie cu orez 93575
retete culinare - Linte rosie cu orez 93576
retete culinare - Linte rosie cu orez 93577

COMENTARII (12)

divainbucatarie 1

23.03.2011, 08:32

Multumesc Mona!

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 21:31

divainbucatarie 1

24.03.2011, 08:22

Multumesc Dya!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21