Linte verde cu carne de porc

de papabundetot in Porc, 17 Iun 2013 | 3733 vizualizari

 

Pentru weekendul acesta dupa ce ne-am rasfatat cu cotlete marinate ,am zis ca e bun si ceva mai...clasic oarecum si am pregatit o delicioasa linte cu carne de porc. Eu am folosit linte verde dar se face la fel indiferent de ce linte aveti. Eu am mai facut odata linte rosie si am observat acum facand-o si pe aceasta verde ca aceasta se tine mai bine dupa fierbere,cea rosie parca se zdrobise mai tare desi eu nu fierb excesiv mancarea daca nu e cazul.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300-400 gr carne de porc slaba
  • 500 gr linte verde
  • 400 ml lapte de cocos
  • pasta de curry
  • o lingurita si jumatate boia
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 4 morcovi subtirei si tinerei taiati rondele
  • o lingura sos teriaki
  • 3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte verde cu carne de porc:

Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin,le-am lasat pana s-au inmuiat putin,am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele,si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am adaugat carnea taiata cubulete pe care am lasat-o cam 3 minute dupa care peste toate acestea am adaugat pasta de curry,sosul teriaki si 400 ml lapte de cocos si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand s-a inmuiat carnea.

Cand carnita era mai mult de jumatate fiarta am adaugat si lintea,am mai completat cu putina apa si am lasat sa fiarba totul pana cand lintea s-a inmuiat.

La final am decorat cu frunze de  ceapa verde taiata marunt si am servit alaturi de o salata de rosii.

Pofta mare!

 

COMENTARII (9)

_Alina_ 1

18.06.2013, 08:01

Panacris 1

18.06.2013, 15:42

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:07

buna mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S