Linte-reţeta clasică spaniolă

de Ade200 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2012 | 4266 vizualizari

 

Deşi pe vremuri era prezentă şi pe la noi, acum o redescoperim. În Spania şi Franţa este foarte folosită, aşa că să ne inspirăm din cultura lor gastronomică!

 

INGREDIENTE

  • ¼ kg de linte
  • 1 chorizo /cârnat spaniol picant
  • ½ cană de hamon/şuncă de porc, afumată
  • 1 ceapă mare
  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 pahar de vin pentru gătit (opţional)
  • 1 frunză de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 doză de şofran(opţional)
  • sare şi piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte-reţeta clasică spaniolă:

Se pune lintea  la înmuiat 30 de minute. Între timp, se taie şunca cubuleţe, chorizo în felii, morcovii în felii  subţiri şi cartofii în sferturi.

Se scurge lintea şi se pune într-o cratiţă, acoperind-o cu apă rece. Se lasă la fiert; când începe să se înmoaie se adaugă  restul ingredientelor: morcovii, cartofii, carnea, şofranul,dafinul, vinul.  

Se taie mărunt ceapa  şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei. Usturoiul se taie şi se adaugă la ceapă, călindu-se până devin translucide.  Se adaugă la linte, se sărează şi se piperează.


VARIANTĂ 1 (vegetariană): 

La reţeta de mai sus se pot adăuga: napi, fasole păstăi, ardei roşu şi verde.  Dacă sunteţi vegetarieni, nu mai puneţi carnea. La servire, presăraţi verdeaţa dvs. preferată. Eu am pus pătrunjel!

VARIANTĂ 2: Pentru cine preferă slănina sau costiţa şi alt tip de cârnaţi, se poate face astfel, prăjindu-le puţin înainte. 

În Venezuela nu se pune dafin, ci mult coriandru. Inainte de a stinge focul, se adaugă puţin chimen pudră.

 



 

TIPS-URI

1

Lintea ce rămâne de la masă se păstrează la frigider, iar a doua zi e şi mai bună. Când o reîncălziţi, adăugaţi puţin vin sau coniac.

2

Pablo González , un bucătar spaniol celebru, ne împărtăşeşte unul din secretele sale: . "Lintea se face cum o facem noi de obicei, există doar un mic truc, pe care merită să-l încercăm. Când începe să fiarbă, se adaugă: doi căţei de usturoi prajiţi în ulei de măsline, cu o coajă de pâine în bucăţi mici, de asemenea, prajite. cu usturoiul . Se trece totul prin blender şi se adaugă la apa de gătit din linte, Este grozav. "

3

¡¡¡BUEN PROVECHO!!! Poftă bună!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166504
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166505
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166506
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166507
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166508
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166509
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166510
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166512
retete culinare - Linte-reţeta clasică spaniolă 166513

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

11.06.2012, 00:26

place

MotanLaOale 1

11.06.2012, 08:21

Lau 1

11.06.2012, 08:26

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29