Linzer cu dovleac si stafide aurii

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 1605 vizualizari

 

Clasicul Linzer l/am transformat intr/o tarta de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Unt 300 g.
  • Zahăr 300 g.
  • Zahăr vanilat 2 Plicuri
  • Ouă 4 Bucati
  • Praf de copt 1 Plic.
  • Coajă şi zeamă de lamâie 50 g.
  • Făină 600 g.
  • Dovleac pentru placinte 300 g.
  • Stafide aurii 50 g.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu dovleac si stafide aurii:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Coca se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele si se presara cu zahar si scortisoara. După ce s-a albit foaia, se scoate din cuptor, se pune dovleacul pregatit mai sus ;i se preasara stafidele aurii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Linzer cu dovleac si stafide aurii-0
Linzer cu dovleac si stafide aurii-1
Linzer cu dovleac si stafide aurii-2
Linzer cu dovleac si stafide aurii-3

COMENTARII (9)

lilik

lilik 1

08.12.2011, 11:39

mena29

mena29 1

08.12.2011, 13:25

Ce bineee arata

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

08.12.2011, 14:36

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!