Linzer cu mac

de mimmi in Prajituri, 25 Aug 2011 | 6029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • sare Pentru umplutura:
  • 400 g mac macinat
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 150 g stafide
  • 100 g visine din compot
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu mac:

Pentru aluat framantam toate ingredientele dupa care il punem in folie de aluminiu si il dam pentru cca 1 ora la frigider.

Intre timp pregatim umplutura: Punem laptele la fiert cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste,se adauga macul si stafidele si se mai dau cateva clocote pentru a se oparii macul ( altfel e amar). Daca e nevoie mai adaugam zahar dupa gust,lapte pentru o consistenta cremoasa. Il lasam la racit. 3/4 din aluat il intindem cu mana intr-o tava pe hartie de copt,peste aluat intindem uniform umplutura cu mac si peste umplutura din loc in loc adaugam cateva visine. Din restul de aluat taiem fasii care le aranjam deasupra. Dam la cuptor la foc mic pentru cca 40 de minute.

O lasam la racit,o portionam si o pudram cu zahar vanilinat !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Linzer cu mac 122526
retete culinare - Linzer cu mac 122527
retete culinare - Linzer cu mac 122528
retete culinare - Linzer cu mac 122529
retete culinare - Linzer cu mac 122530
retete culinare - Linzer cu mac 122531
retete culinare - Linzer cu mac 122532

COMENTARII (16)

DIANA B 1

26.08.2011, 13:44

Asa am zis si eu ... ca nu-ti mai trebuie somnifer ... vezi poate intra aici baietii cu ochi albastri si te baga la etnobotanice
..................si-n loc de margarina ? merge si unt , ai ?

adry88 1

26.08.2011, 18:16

buna rau

Rocsi 1

26.08.2011, 19:19

bine mai arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21