Lipie pentru saorma

de cccris in Pizza, 9 Feb 2010 | 12078 vizualizari

 

E cea goala in interior. Minunata!

 

INGREDIENTE

  • 250 - 300 gr apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie pentru saorma:

Daca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina dupa nevoie.

Se lasa coca la crescut 20 min, timp in care incingeti la maxim cuptorul.

Intindeti foi subtiri de marimea dorita, le puneti in tava tapetata cu faina sau cu hirtie de copt, le mai lasati 5 min la crescut. Se pun in cuptor, la cel mai inalt nivel, citeva minute, foarte putine. Se umfla rapid, le lasati putin sa se rumeneasca ( le mai verificati pe fund ), le scoateti, le intepati usor cu furculita si le acoperiti cu un prosop pt a ramine moi, bune de rulat la saorma.

Daca va plac crocante nu le mai acoperiti.

TIPS-URI

1

nu uitati sa incingeti cuptorul la maxim.

2

am vrut sa fac a doua zi saorma, dar nu mai era asa flexibila si nu am mai putut sa o rulez. In concluzie trebuie tinuta in punga la rece (ca la magazin), sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie pentru saorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

alinut 1

29.05.2010, 14:48

la favorite normal pt k imi place shaorma f mult.
am o intrebare: cate grame are pliculetul de drojdie k difera de la firma la firma si as vrea sa nu dau gres.
ms mult

cccris 1

20.06.2010, 11:26

al meu are 7g, de la oetker. Dar orice drojdie folosesti sa fie antitatea corespunzatoare pt 500gr faina

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana