Lipie (pide)

de Hutzanca in Piine, 3 Oct 2009 | 8706 vizualizari

 

Se serveste impreuna cu orice fel de mancare,in loc de paine obisnuita

 

INGREDIENTE

500 g faina 40 g drojdie proaspata putin zahar 200ml apa calduta 5 lingurite ulei de masline sare chimen sau susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (pide):

Faina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora.restul de apa,jumatate din ulei si sarea se adauga la aluat si se framanta bine.Se presara cu faina si se lasa inca 1/2 ora la cald pentru odihna.Cuptorul se incalzeste in prealabil .Se mai framanta o data aluatul,se imparte in doua portii si se formeaza cate o lipie in care se fac cu degetele brazde in lungime si latime sau oblic,in asa felca marginile sa stea un pic ridicate.lipiile se ung cu restul de ulei,se presara chimen sau susan si se lasa 1/4 ora.Se aseaza pe o tava captusita cu hartie pt copt(pergament)si se coc la cuptor circa 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (pide)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarbesti