Lipii cu branza si cartofi pe tigaie

de Valclaudia in Piine, 8 Mar 2015 | 1491 vizualizari

 

Dintr-un rest de piure si branza telemea am facut aceste lipii pufoase pe care va invit sa le incercati, se pot manca simple sau umplute cu ce doriti.

 

INGREDIENTE

  • piure din ziua anterioara, cca 350 gr.
  • 150 gr. branza telemea
  • 250 ml apa calduta
  • 1/4 cubulet drojdie proaspata
  • faina alba cat cuprinde
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita rasa de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu branza si cartofi pe tigaie:

Punem piureul intr-un castron incapator, adaugam apa calduta, drojdia, sarea si zaharul.

Amestecam, adaugam branza telemea trecuta pe razatoarea cu ochiuri fine, apoi faina cat cuprinde.

Amestecam, obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucati pe care le intindem pe masa de lucru infainata si le coacem apoi la foc iute in tigaia antiaderenta incinsa in prealabil.

Le coacem pe ambele parti, le servim simple sau umplute dupa preferinta.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370212
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370213
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370214
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370215
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370218
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370219
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370220
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370221
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370222
retete culinare - Lipii cu branza si cartofi pe tigaie 370223

COMENTARII (11)

Andra_Constantinescu 1

08.03.2015, 17:32

diaconta 1

08.03.2015, 19:54

ce faine's

Rocsi 1

08.03.2015, 20:47

Ce faine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D