Lipii libaneze de casa

de alinutzika in Piine, 18 Noi 2011 | 6394 vizualizari

 

Codruta (codru de paine), a fost insipratia mea si ii multumesc...
Sunt grozave, f usor de facut si muuuuult mai bune decat cele de cumparat. Cand sunt in cuptor se umfla ca baloanele, apoi, dupa ce sunt scoase, se desumfla si raman goale in mijloc.
Sunt foarte bucuroasa ca am descoperit reteta aceasta excelenta.
Ia uitati-va ce mijloc pufos au:

 

INGREDIENTE

  • -Faina alba: 200 g
  • -Apa: 140 g (+/- 10 g)
  • -Sare: 4 g
  • -Drojdie uscata: 1.3 g
  • -Ulei (de masline): 10 g
  • -Zahar : 10 g
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze de casa:

Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred).

Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios.

Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h).

Cand e dospit, impartiti aluatul in 4 bucati egale. Se intind pe rand bucatile si se da o forma rotunda. Se aduna apoi ca si la placinte marginile in mijloc si se intoarce cu capul in jos. Se lasa sa stea asa 20 de minute.

Intindeti apoi fiecare bucata in forma sferica si foarte subtire.

Coaceti-le in cuptor, la 200 de grade, pe hartia de copt, exact 3 minute.

Se scot si se pun una peste alta, apoi se invelesc in prosop.

Folositi-le la shaorma, sau la ce vreti voi (asta in cazul in care va puteti abtine sa nu rupeti tot cate o bucatica atunci cand o scoateti din cuptor..:))))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lipii libaneze de casa-0
Lipii libaneze de casa-1
Lipii libaneze de casa-2
Lipii libaneze de casa-3

COMENTARII (23)

alinutzika

alinutzika 1

19.11.2011, 10:25

Mihaela....multumesc din suflet!

Bunica

Bunica 1

19.11.2011, 13:05

Bravooo, bravoo ! Multumesc pentru reteta !

alinutzika

alinutzika 1

19.11.2011, 22:22

sa-ti prinda bine, bunica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24