Lipii umplute

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 8564 vizualizari

 

Nu e cine stie ce reteta, nu e speciala, dar e tare gustoasa. Am ales sa le fac din faina de secara pentru ca imi place mai mult gustul. Umplutura ramane la alegerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

pt lipii

  • 250 gr faina de secara
  • 4 lg ulei
  • 50 ml apa
  • 1 varf lgta sare
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu

pt umplutura

  • 200 gr bacon tocat bucatele
  • 1 ceapa
  • 1ardei gras
  • cateva masline
  • 3 oua
  • o bucatica de cas
  • 1 castravete murat
  • sos iaurt cu usturoi
  • 1 praf sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii umplute:

Lipii

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o tigaie, la foc mediu, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos si le-am acoperit cu un prosop ca sa nu se intareasca.

Umplutura

Intr-o tigaie, am pus la calit ceapa si baconul, am adaugat ardeiul gras, maslinele feliate. Am batut ouale cu putina sare si le-am adaugat in tigaie. Am copt omleta bine si am dat tigaia deoparte.

Intr-o lipie, am asezat cateva bucati de omleta, am presarat cas ras si castravete murat. Am turnat putin sos de iaurt cu uturoi si am rulat lipia. 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 18 lei.

2

se poate face un sos de rosii picant pt cine prefera.

3

se pot umple cu legume sau cu branza.

RETETA IN IMAGINI

Lipii umplute-0
Lipii umplute-1
Lipii umplute-2
Lipii umplute-3
Lipii umplute-4
Lipii umplute-5
Lipii umplute-6
Lipii umplute-7
Lipii umplute-8

COMENTARII (32)

ella 87

ella 87 1

18.07.2013, 20:19

acu ma pon sa le fac

FlaviaD

FlaviaD 1

20.07.2013, 23:07

Sunt super lipiile

Geanina87

Geanina87 1

22.07.2013, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!