Loboda prajita cu afumatura de la untura

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2016 | 453 vizualizari

 

Din categoria amintiri din copilarie, mi-am facut damblaua cu niste loboda prajita....


 

 

INGREDIENTE

  • 250 g loboda alba si rosie
  • 10 fire de usturoi verde
  • 1/2 lamaie zeama
  • ulei
  • sare
  • piper
  • carnat afumat, costita afumata, muschiulet afumat pastrate la untura
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loboda prajita cu afumatura de la untura:

Mai intai spalam usturoiul si-l taiem marunt, apoi spalam loboda si o taiem mai mare. Punem tigaia wok la incins adaugam ulei, nu foarte mult, apoi punem usturoiul tocat, asezonam cu sare si piper si lasam la calit cca 5 min, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam si loboda. Amestecam bine si punem un capac deasupra cca 10 min, apoi ridicam capacul si mai lasam la prajit cca 5-6 min, stoarcem zeama de o o jumatate de lamaie si amestecam bine. Separat scoatem afumatura de la untura si o incalzim. Asezam pe o farfurie loboda prajita si deasupra bucatatele de afumatura. Un deliciu, spun eu care sunt o mare carnivora, dar in aceiasi masura imi plac si verdeturile de sezon. Uite ca mi-am facut damblaua.....

 

RETETA IN IMAGINI

Loboda prajita cu afumatura de la untura-0
Loboda prajita cu afumatura de la untura-1
Loboda prajita cu afumatura de la untura-2
Loboda prajita cu afumatura de la untura-3
Loboda prajita cu afumatura de la untura-4
Loboda prajita cu afumatura de la untura-5
Loboda prajita cu afumatura de la untura-6
Loboda prajita cu afumatura de la untura-7

COMENTARII (27)

laura_n

laura_n 1

19.04.2016, 10:01

vaaai de mama, ce bunaciune! Imi ploua in gura! Chiar nu ma gandeam ca se poate prepara si asa, dar m-ai dat gata!

AndrutzaP

AndrutzaP 1

19.04.2016, 10:04

Camelya

Camelya 1

12.05.2016, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24