Loukoumades

de Doralinda in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 6305 vizualizari

 

Este un desert foarte apreciat in grecia, exista patiserii-cofetarii in care se vinde doar acest desert, cu miere sau cu nutella si tot timpul sunt pline, nu se gaseste masa sa te asezi, dar bineinteles ptr acei care incearca sa slabeasca sau tin un regim alimentar mai strict, nu prea e indicat! Si eu am grija la ce mananc dar uneori nu strica sa gust si eu putin, chiar daca e seara! Asa ca le-am promis la ale mele fetite ceva dulce, si cum cea mica imi tuseste mult zilele astea si nu reusesc sa o fac sa manance miere (care e un antiinflamator foarte bun, calmeaza tusea) am zis sa fac acest desert care e plin de miere!!!!!
Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • ulei ptr prajit
  • 250 ml apa calduta
  • Miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loukoumades:

Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa.

Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand vedem ca s-a umflat compozitia si face basici.

Incingem uleiul si apoi cu o lingura punem din compozitie la prajit, e gata cand are o culoare aramie, scoatem gogoselele si punem pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta (servetele) ptr a disparea putin din ulei.

Punem deasupra miere, pe fiecare gogoasa, si apoi presaram scortisoara.

 

 

TIPS-URI

1

Se mananca calde!

2

In loc de miere puteti pune nutella sau inghetata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Loukoumades" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

Doralinda 1

02.12.2012, 21:35

Mihaela11 multumesc mult ptr incredere!

Doralinda 1

02.12.2012, 21:35

Ralu

Doralinda 1

02.12.2012, 21:37

Ruxy, multumesc mult! te cautasem azi ca sa ma ajuti sa fac paine ta , dar pana la urma am facut focaccia maine ii vine randul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Loukoumades