Loukoumades

de Doralinda in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 3056 vizualizari

 

Este un desert foarte apreciat in grecia, exista patiserii-cofetarii in care se vinde doar acest desert, cu miere sau cu nutella si tot timpul sunt pline, nu se gaseste masa sa te asezi, dar bineinteles ptr acei care incearca sa slabeasca sau tin un regim alimentar mai strict, nu prea e indicat! Si eu am grija la ce mananc dar uneori nu strica sa gust si eu putin, chiar daca e seara! Asa ca le-am promis la ale mele fetite ceva dulce, si cum cea mica imi tuseste mult zilele astea si nu reusesc sa o fac sa manance miere (care e un antiinflamator foarte bun, calmeaza tusea) am zis sa fac acest desert care e plin de miere!!!!!
Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • ulei ptr prajit
  • 250 ml apa calduta
  • Miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loukoumades:

Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa.

Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand vedem ca s-a umflat compozitia si face basici.

Incingem uleiul si apoi cu o lingura punem din compozitie la prajit, e gata cand are o culoare aramie, scoatem gogoselele si punem pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta (servetele) ptr a disparea putin din ulei.

Punem deasupra miere, pe fiecare gogoasa, si apoi presaram scortisoara.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se mananca calde!

2

In loc de miere puteti pune nutella sau inghetata!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Loukoumades 183677
retete culinare - Loukoumades 183678
retete culinare - Loukoumades 183679

COMENTARII (29)

Doralinda 1

02.12.2012, 21:35

Mihaela11 multumesc mult ptr incredere!

Doralinda 1

02.12.2012, 21:35

Ralu

Doralinda 1

02.12.2012, 21:37

Ruxy, multumesc mult! te cautasem azi ca sa ma ajuti sa fac paine ta , dar pana la urma am facut focaccia maine ii vine randul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18