Lutica din ardei copti

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 17 Mar 2013 | 7790 vizualizari

 

Dragii mei, aceasta salata sau garnitura (se poate servi in ambele feluri) este nemaipomenit de facut vara insa, eu am avut tot ce-mi trebuie la congelator si m-am apucat de treaba, ca tare mi-era pofta... :)
Am gasit de-a lungul timpului multe retete pentru lutica, insa eu va arat reteta pe care o am de la bunicul meu

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei capia copti si decojiti ( eu am avut la congelator);
  • 3 rosii mari oparite, fara coaja (eu am avut la congelator);
  • 1 ceapa mare;
  • 4 catei usturoi;
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare;
  • piper;
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lutica din ardei copti:

Daca nu aveti la congelator legume, procedati in felul urmator.

Coaceti ardeii capia, ii puneti intr-un vas, presarati cu putina sare si ii acoperiti cu un capac si ii lasati vreo jumatate de ora.

Asa se vor decoji foarte usor. Puneti niste apa la fiert, crestati putin coaja de rosie, in X si bagati rosiile pentru 2-3 minute. Le decojiti si le taiati bucatele mici.

Tocati ceapa marunt, pisati usturoiul si tocati verdeata. Puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si lasati pana se face sticloasa atentie sa nu se arda).

Adaugati rosiile rocate marunt, cu tot cu zeama, potriviti de sare si piper. Lasati 5-10 minute amestecand din cand in cand. Opriti focul.

Adaugati usturoiul si verdeata, amestecati.

Pe un platou asezati ardeii capia (decojiti si intregi), adaugati sosul si papati.

Se serveste calda, dar si rece.  

 

COMENTARII (17)

Sim0na 1

19.03.2013, 11:23

Buna tare! N-am mai mancat de mult..

Patricia Iordache 1

19.03.2013, 13:55

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 00:34

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29