Macaroane cu branza Cheddar si rosii

de Satisfyyourcravings in Paste, 7 Dec 2015 | 795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 22 grame de unt
  • 1 1/2 linguri faina
  • 5 catei de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 500 ml lapte bio degresat
  • nucsoara
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 300 grame macaroane
  • 1 rosie mare, coapta
  • 75 grame branza Cheddar proaspat rasa
  • 50 grame parmezan, proaspat ras
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • cateva felii de paine
  • sare/piper/ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza Cheddar si rosii:

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa la fiert pana se ingroasa.

Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se taie rosia cuburi mari si se presara cu sare si piper. 

Se scurg pastele de apa, pastrand o cana din apa in care au fiert si se adauga peste sosul obtinut anterior. Se amesteca, se adauga parmezanul, branza Cheddar, rosiile, cateva frunze de cimbru, nucsoara si sosul Worcestershire. 

Se ia tigaia de pe foc, se adauga din apa in care au fiert pastele, astfel incat sosul sa fie apos. 

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor si se gateste la 220 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana devine aurie. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc feliile de paine nu foarte fin. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se prajeste pesmetul obtinut, impreuna cu cateva frunze de cimbru, pana devine crocant. Se transfera intr-un bol. 

Se servesc macaroanele cu pesmentul crocant deasupra si o salata proaspata.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte tipuri de branza

2

Se poate pastra la congelator, chiar si dupa gatire, timp de 3 luni

RETETA IN IMAGINI

Macaroane cu branza Cheddar si rosii-0
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-1
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-2
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-3
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-4
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-5
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-6
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-7
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-8
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-9
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-10
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-11
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-12
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-13
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-14
Macaroane cu branza Cheddar si rosii-15

COMENTARII (9)

Gicuta69

Gicuta69 1

08.12.2015, 09:46

Rux

Rux 1

08.12.2015, 22:47

Ti-am mai spus ca retetele tale sunt de poveste?

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

09.12.2015, 21:21

Multumesc bucatarasi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!